WooCommerce Bol Koppeling

“De ideale toevoeging aan je eigen omgeving”

Droom jij ook van een veel groter afzetkanaal dan alleen je eigen webwinkel? Dan is je product verkopen via Bol.com een ideale toevoeging aan je eigen omgeving. Doordat het twee gescheiden omgevingen zijn, is alles administratief veel moeilijker te realiseren. Maar wanneer de verbinding tussen jouw winkel en Bol is geautomatiseerd, dan kan succesvol verkopen moeiteloos van start gaan.

 

De Minty Media Bol.com API-koppeling synchroniseert jouw voorraad uit je WordPress WooCommerce webwinkel met Bol.com Nederland en België. Wij lossen hiermee alle praktische problemen voor je op. Zo worden producten en bestellingen tussen de verschillende omgevingen gesynchroniseerd en bijgewerkt. Ook wordt praktische hulp geboden bij bijvoorbeeld het maken van pakbonnen en kiezen van verzendmethodes.

 

De koppeling kijkt of één van de drie verbonden platformen een bestelling krijgt, en plaatst het meteen in de administratie van jouw WooCommerce webshop. Je WooCommerce en Bol.com Nederland en België zijn dan synchroon en zo wordt overal automatisch de voorraad aangepast. Als in Bol.com een bestelling is geplaatst, dan is dat meteen zichtbaar in jouw WooCommerce dashboard. Zo heb je als webshopmanager een overzicht van alle bestelling die waar dan ook geplaatst zijn.

De Bol.com orderSynchronisatie​

In de Minty Media Bol.com – WooCommerce koppeling regelen we de order synchronisatie vanuit Bol.com. Alle bestellingen die bij Bol.com geplaatst zijn zetten we automatisch in je WooCommerce bestelling overzicht.

 

Zo zie je alle orders in één dashboard.

WooCommerce Rapportage

In je WooCommerce rapportageoverzichten zie je de berekeningen van je omzet minus de Bol.com fee. De totale omzet bij Bol.com omzet is dan apart of als onderdeel van het geheel zichtbaar.

WooCommerce status

WooCommerce geeft aan iedere bestelling een notitie, zodat een webshopmanager ziet of een betaling is gelukt of geannuleerd. Onze Bol.com – WooCommerce plug-in geeft de notities mee, zodat alle belangrijke informatie overal bij de hand is. Je ziet bijvoorbeeld bij welke Bol.com (Nederland of België) de bestelling is geplaatst.

WooCommerce laat zien of de voorraad van een product veranderd is.

Bol.com voorraad synchronisatie

Het fundament van onze Bol.com WooCommerce plug-in, is het synchroniseren van de voorraad tussen Bol.com en jouw WordPress WooCommerce webshop.

 

In WooCommerce worden alle Bol.com bestellingen netjes verwerkt met relevante notities. Mocht een Bol.com order tussentijds worden geannuleerd, dan is dit ook in de WordPress WooCommerce bestelling verwerkt. Zo is alle status en voorraad netjes op elkaar afgestemd!

Onze Bol.com WooCommerce koppeling is nu nog verder verbeterd en uitgebreid!

Na het succes van de basis functionaliteit in onze plug-in hebben we ons product verder verbeterd. We sluiten nu ook aan op de sterk verbeterde API versie 3 van Bol.com. Nog meer functionaliteit betekent nog meer gemak in jouw WooCommerce webwinkel, door uitbreidingen zoals een EAN check en verbetering van de order-, status- en voorraadsynchronisatie, de pakbonnen en verzending.

Wat is een EAN check?

?

In Bol.com moeten alle producten een EAN-nummer hebben. Bij een eerste synchronisatie wordt EAN-code gebruikt om een brug te slaan tussen de producten van WooCommerce en Bol.com.

 

De koppeling kan zo veel producten syncen als je zelf wilt. Als de EAN-code klopt, dan kan je vanuit meerdere Bol.com accounts dezelfde producten koppelen en centraal bepalen waar de plaatsing in Bol.com Nederland en België gebeurt.

Als onze plug-in merkt dat de WooCommerce producten al een EAN-nummer hebben (bijvoorbeeld voor een andere plug-in), dan vult onze plug-in deze eerdere EAN-velden automatisch in. Als je WooCommerce webshop nog geen EAN-velden heeft, dan maakt onze plug-in ze aan en kan je ze meteen gebruiken.

 

Bol.com staat nog niet toe dat alle productinformatie uit WooCommerce naar Bol.com gestuurd wordt, dus sommige informatie moet handmatig in Bol.com worden aangemaakt. Wellicht verandert Bol.com dit in de toekomst. Het voordeel voor nu is dat je zelf bepaald wat er wel en niet op de Bol.com komt te staan.

Bol.com Pakbon

Onze koppeling haalt ook de standaard pakbon layout van Bol.com op om die lokaal te kunnen printen.

We tonen alle informatie, zoals:

Verzenden via Bol.com

Via Bol.com verzenden is voor sommige webshops interessant in verband met de lagere verzendkosten. Bol.com heeft een aantal vaste leveranciers voor verzending waarmee jij ook kan samenwerken.

 

Als je voor de keuze verzendleverancier via Bol.com gaat, dan genereert onze koppeling een verzendlabel (zoals Bol.com dat ook doet via het verkoopaccount). Deze verzendlabel kan via de WooCommerce webshop geprint worden met de knop “Verzendlabel”. De status van de order zal dan veranderen in “Bol.com” waarna de klant via Bol.com een email krijgt dat de bestelling verwerkt- en onderweg is.

Verzenden via een eigen leverancier

Via een eigen leverancier kan je de ingevoerde track & trace code terugsturen naar Bol.com. Hierdoor ontvangt de klant een email van Bol.com met de track & trace code.

Voorraad synchronisatie

Door onze voorraad synchronisatie luistert Bol.com naar de actuele voorraadstand van WooCommerce en daarmee maakt het niet uit waar de order geplaatst is. Alles is gelijk aan beide kanten en de aanpassingen worden binnen enkele minuten gerealiseerd.

 

Onze Bol.com – WooCommerce plug-in verbindt twee losse werelden, die, als je ze eenmaal aan elkaar hebt gekoppeld, jouw verkoop een enorme boost zal geven. Vraag om een demo!

ag om een demo!

Minty Media is Bol API partner

Wij zijn te vinden op het partnerplatform van Bol

Interesse maar nog niet overtuigd?

€ 39,- per maand exc. BTW. (Maandelijks opzegbaar)

Meer willen weten van de WooCommerce Bol Koppeling?

Je kunt contact met ons opnemen via de mail: info@mintymedia.nl Of je kunt bellen naar: +31 (0) 23 230 21 34 of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij maken gebruik van Cookies